Industrijska konoplja i marihuana

dgdf
May 26, 2021


Po čemu se industrijska konoplja razlikuje od marihuane?
Da li je industrijska konoplja isto što i marihuana?
Da li industrijska konoplja ima omamljujuće djelovanje?
Da li pseća hrana od konoplje ima psihoaktivno djelovanje?
Da li je industrijska konoplja droga?
Da li je industrijska konoplja legalna u Hrvatskoj?

Industrijska konoplja i marihuana potječu od iste biljke, a to je kanabis (Cannabis) ili konoplja. Ona ima dvije podvrste, industrijsku konoplju i indijsku konoplju tzv. marihuanu.

Industrijska konoplja se razlikuje od marihuane po svojoj funkciji, uzgoju i primjeni.

Industrijska konoplja (Cannabis Sativa L.) raste u visinu i do 4m, ima dugačke tanke listove i uzgaja se najčešće vani, dok je marihuana (Cannabis Indica) grmolikog izgleda, niska biljka sa širokim kraćim listovima koja se može uzgajati u kući. Osnovna razlika je u količini psihoaktivne supstance (THC). U industrijskoj konoplji, THC nije viši od 0,3%, dok je u marihuani viši od 5%. Psihoaktivne supstance (THC) mogu se naći samo u cvijetu biljke.

Industrijska konoplja može se koristiti na razne načine što marihuana ne može. To uključuje dodatke prehrani poput proteina, sjemenki, hladno prešano ulje, u kozmetici, u proizvodima za životinje, odjeći, i za još puno drugi proizvoda, kojih je danas više od 75.000 proizvoda.

Da li industrijska konoplja ima omamljujuće djelovanje?


Industrijska konoplja sadrži do 0,3% THC-a (psihoaktivne supstance). Ta količina je vrlo mala i nema omamljujuće djelovanje. Što znači kad bi pili čaj ili koristili kremu za lice nećete imati omamljujuće djelovanje jer je u pitanju vrlo mali postotak THC-a.


mel

Comments are closed.